Haloterapija

Haloterapija je potpuno prirodna metoda liječenja koja izravno utječe na poboljšanje općeg stanja cijelog organizma. Prilikom udisanja zraka obogaćenog negativnim ionima, odmah osjećamo blagotvorni učinak na raspoloženje. Vrlo brzo ćemo ukloniti stres, razdražljivost i umor.

Tijekom tretmana, procesom raspršivanja mikroelementi iz kamene soli postupno se oslobađaju u zrak. Zrak obogaćen finim česticama soli prodire duboko u kožu i dišni sustav, dublje nego zrak iz inhalatora. Udisanje takvog zraka pomaže u uklanjaju:

  • virusa
  • bakterija
  • gljivica
  • alergena i toksina iz organizma

Tretman za odrasle obično traje 40 minuta, a 20 minuta za djecu. Za postizanje najboljih rezultata preporučuje se najmanje 10, a po mogućnosti 15 – 20 tretmana, a nakon toga je potrebno ići na održavanje. Moderna haloterapija smatra se alternativnom metodom liječenja koja ne zamjenjuje terapiju lijekovima, ali je nadopunjuje i umanjuje potrebu za njihovim korištenjem. Preporučljiva je i djeci i starijim osobama, bez obzira na godine, ali bi iz terapije bilo bolje isključiti trudnice.